Chillpill

Bloggen ligger i lä medan vi solsemestrar som ni märker. Vi har haft en molnig paus i Taphon på fastlandet i helgen pga thailändsk långhelg och alla boende var uppbokat på Koh Samet. Nu ska vi strax åka över igen och hoppas att vädret klarnar upp ännu mer. Hörs lite mer när vi börjar bli aktiva igen. 

Hejs!


Från pool till hav till pool


Efter att ha legat vid en go pool vid Kajs lägenhet och kommit ut till ön Koh Samets superfina stränder och vatten så är vi tillbaks vid en pool i Taphong. En liten by av något slag mellan Ban Phe och Rayong. Det enda som finns är vårt hotell 

Som för övrigt inte har någon restaurang.. 
Men vi hittade ett seafood ställe nere vid stranden som var riktigt populärt bland thailändarna. Har inte sett en enda turist här, men på vägen tillbaks till hotellet hittade vi ett litet fik som passade oss utmärkt! 2 latte o 1 blåbärskaka och en cake, vad för cake? Jo en cake. 

Gratis wifi med :) (vilket snålhotellet vill ha betalt för)
Planen är att vi kanske tar en shoppingrunda i Rayong i helgen för att sedan ge oss tillbaks till ö-livet!

/DD

Ko Samed



Feeling happy, healthy and just great.

Lunch time now. 

Byeeeee



Days



Yesterday was cloudy all day and it looks like today is going to be the same. We're just reading, taking lunch breaks and watching films. Daniel persuaded me to go for a walk yesterday (I'm turning preeeetty lazy here). We walked along the beach and found pretty seashells and watched the sun go down. 

Took the moped for a spin and had dinner at a place up the road. It feels so weird driving around on a moped again, like we're 17 years old again. 

Just had breakfast and are surrounded by Swedish families and their screaming kids. The roof and the pool awaits!

Mae Phim


We left our first stop in Thailand, the city of Pattaya, and went to Mae Phim about 100 km away. We're staying in Kaj's flat where there's a swimming pool on the roof and the sea is just across the road. There's a bakery and a minimart downstairs that sells freshly baked bread and Swedish goods.
I've just started eating solid foods again after a few days of nothing and a few of just soup. The pills and horrible powders are soon finished, only 2-3 more days. 

Now: off to watch the second part of Kon Tiki. 




Utskrivna och på bättringsvägen

Jag sov säkert 14 timmar i natt och igår eftermiddag. Fick besked i eftermiddags att jag hade en akut infektion i tarmarna och fick antibiotika mot det + lite annat smått och gott. Blev utskrivna och är nu tillbaka på vårt hotellrum.

Sjukt fint rum och otroligt äcklig mat. Tydligen det bästa sjukhuset i närheten så är väldigt glad för den bra servicen vi fick. Tur att de flesta kunde göra sig förstådda på engelska! 

Imorgon ska vi vidare till ett nytt ställe vi glömt namnet på. Men Daniels farbror Kaj har en lägenhet där som vi ska få låna ett tag. Det blir återhämtning på hög nivå med kost utan grönsaker, frukt och mjölkprodukter. Och mjöl med då för mig. Soppa? 

Hörs!

- Nastasja

Thailand - fina sjukhus

Vi gick upp tidigt igår på Bali för att ta oss till flygplatsen, vi var oroliga för trafiken då det är kinesiskt nyår, men det gick fint. Vi checkade in tidigt och kom in på flygplatsen utan problem. Bra att vi var i tid, de säger att man ska vara där tre timmar innan avgång. Vi käkade lite och läste en skvätt innan vi klev på planet. Efter lite turbulens i början så gick allt bra och vi kollade på Vänner hela vägen. Landade en kvart innan planerat och kom smidigt in i Thailand, hoppade in i en taxi mot Pattaya och min farbror Kaj. I vanlig ordning fann vi honom och ett gäng vänner sitta på Zambuca och inta förfriskningar. Så vi slog oss ner och beställde in mat och följde i samma spår. Det blev en hyfsat tidig kväll men en väldigt lång natt för Nastasja. 

Vi blev dåliga i våra magar på Bali de första dagarna och det har suttit i sedan dess. Det började kännas hyfsat den senaste veckan men inatt vår första dag i Thailand slog det om igen. Efter att Nastasja haft svåra magsmärtor hela förmiddagen så bestämde vi att åka till sjukhuset då hon varken kunde få i sig en mun vatten eller några riskorn utan att det skapade kaos.
Direkt när vi kom in så satte de Nastasja i en rullstol och tog henne till akutrum. Jag fick stanna kvar och fylla i papper och liknande tills jag fick komma till en läkare och ta prover. Diagnosen visade att jag hade bakterier i nån go tarm så jag har fått massa medicin nu som ska ordna upp mig.
Nastasja (och jag) får stanna här över natten (minst) då hon var i såpass dåligt skick när vi kom in antar jag. Hon ligger här på vårt hotell-liknande rum med dropp och antibiotika. 
Det kom in en norsk snubbe nyss och berättade att han löser allt med försäkring och SOS, så det ska vi inte behöva tänka på. Känns bra, även om Nastasja fick betala 20 tusen Bath i "deposit", som vi förhoppningsvis får tillbaks. Vi har blivit bra behandlade hittills även om alla inte har people eller engelska-skills. Nastasja har heller inte fått några svar på proverna ännu, men läkaren skulle komma sen. Kaj sa att detta är den bästa vården som finns här, så det litar vi med på. 

Nastasja vilar och Rush hour 2 rullar på Tv:n. 



RSS 2.0